5 Aralık 2017 Salı

Kışlık Bot Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?
Mosimoso.com Öneriyor..Kış Mevsiminde Ayakkabı ve Bot Seçimi.
Annelerimizin her zaman söylediği gibi: Ayakları sıcak tutmak lazım… Havanın ılık olmasına aldırmayın, yakında kara kış bütün soğuğuyla çökecek üstümüze. Ayaklar şimdi çok üşümese de, yakında üşümeye başlayacaklar. Siz de kış mevsimi boyunca sıcacık ayaklar için gerekli hazırlıkları yapıyor olmalısınız. Örneğin, kışlık bot seçiminizde sizin için en önemli özellikleri belirlemeniz ve ihtiyacınıza göre alışveriş yapmanız gerekiyor. Peki, iyi bir kışlık bot nasıl olmalı? Kışlık bot alırken nelere dikkat edilmeli? Hem kadın bot modelleri hem de erkek bot modelleri seçerken dikkat edilmesi gereken detaylar ile karşınızdayız.
Rahatlık ön planda olmalı.
Kışlık botlarınızı hemen her gün giyeceksiniz. Dolayısıyla rahatlık sizin için en önemli kriter olmalı. İyi bir kışlık bot, ayak kemerinizi ve tabanınızı desteklemeli. Taban astarı ayağınızı destekleyecek özellikte olmalı. Aynı zamanda bağcıkların özelliklerine de dikkat etmelisiniz. Ayağınızı tepeden tırnağa kuşatan bağcıklı modeller rahatlık konusunda en iyileridir. Özellikle kar yağdığında bağcıklarla desteklenen ayağınız yürüyüş konusunda size kolaylık sağlar.
Kışlık bot, her şeyden önce sıcak tutmalı
Kışlık bot alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun malum yanıtı, tabii ki her şeyden önce ayağınızı sıcak tutması olacaktır. Kışlık bot çeşitlerini incelerken hangi malzemeden yapıldığı konusu ayağınızı sıcak tutup tutmayacağını belirleyecektir. Ayağınızı sıcak tutacak materyallerden üretilmiş kışlık botları tercih etmelisiniz. Deri bunlardan biridir. Bununla birlikte süet kumaştan yapılan kışlık botlar şık görünür ancak soğuk havayı geçirme konusunda maalesef başarılı değildir. İçi yünlü kışlık bot seçimi de bir hayli önemli. Sentetik yünler ayağınızı terletip rahatsız eder; gerçek yün ise bir yandan ayağın tamamını sıcaklık etkisi altına alırken bir yandan derinizin nefes almasına olanak sağlar; böylece ayaklarınız durduk yere terlemez. Tüm bunlara ek olarak aynı zamanda bot tabanının sizi soğuk zeminden koruyacak kalınlıkta olmasına özen göstermelisiniz.
Ayaklarınızın  nefes  alması önemli
Buna az önce değindik ama ayrıca vurgulamakta fayda var: Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır.
Kaymaya karşı kauçuk tabanlar tercih edilmeli
Kışlık Bot
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Su geçirmezlik de önemli
Kışlık Bot
Kışlık bot alırken dikkat etmeniz gerekenler arasında alacağınız botların su geçirmez olması da önemli bir noktadır. Eğer sürekli dışarıda olacağınızı düşünüyorsanız, botlarınızı özellikle su geçirmez özelliği olacak şekilde seçmelisiniz, zira özellikle ülkemizde ne zaman bardaktan boşalırcasına yağmur yağacağı hiç belli olmuyor. Çoğu su geçirmez bot belki estetik zevklerinize uygun olmayabilir ama işlevseldir. Daha şık modellerin bol bulunduğu yarı-su geçirmez botlar da tercih edilebilir modeller arasında yer alıyor.
Hafif olması avantaj sağlar
Aldığınız kışlık botları sık sık giyeceğinizi ve uzun mesafeler yürüyeceğinizi düşünerek, botların hafif olmasına özen göstermelisiniz. Bu kadar fazla özelliği bulunan ve sizi soğuktan koruyacak olan botlarınızın çok hafif olmasını beklemek biraz hayalcilik olur ancak en azından size yürüme zorluğu yaratacak kadar ağır olmamalarına dikkat edin. Günümüz teknolojisi sayesinde hem sizi soğuktan koruyacak malzemelerden üretilmiş hem de hafif olan kışlık botlar bulmak olanaksız değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder